Bitcoin Cash versus Bitcoin: hoe presteert BCH in 2020?

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Allgemein

Er is weer onenigheid en onenigheid binnen de Bitcoin Cash-gemeenschap over plannen om BCH-mijnwerkers te belasten – en het potentieel van nog een andere vork doemt op. Bijna twee jaar na het Bitcoin Cash / Bitcoin SV hardfork-drama – waar is Bitcoin Cash vandaag in termen van zijn doel om ‚een betere Bitcoin te zijn‘ – en waar gaat het vanaf hier?

In mei 2018 verviervoudigde het Bitcoin Cash ( BCH ) -protocol de blokgrootte van 8 MB naar 32 MB

De verhuizing bracht velen in de cryptogemeenschap perplex omdat de nieuwe transactiecapaciteit van het netwerk destijds de netwerkvraag ver overtrof. De huidige blokgroottes op Bitcoin Cash zijn nog maar een kleine fractie van de limiet van 32 MB. Drie jaar na de oorspronkelijke hardfork van Bitcoin blijft Bitcoin Cash een top 10 cryptocurrency – maar heeft Bitcoin Cash volgens het BCH versus BTC-argument gedaan wat het van plan was te doen?

Op 1 augustus 2017 splitste Bitcoin Cash zich af van Bitcoin ( BTC ). Toen het werd gelanceerd, beloofde de ontwikkelaarsgemeenschap een visie voor digitaal contant geld te realiseren waarvan ze vonden dat Bitcoin zelf niet had geleverd: een gedecentraliseerd betalingssysteem met grote volumes met lage kosten die iedereen kan gebruiken.

In november 2018 werd de kwestie van BCH of BTC ingewikkelder naarmate de Bitcoin Cash-vork zelf vertakte – en Bitcoin SV ( BSV ) werd gecreëerd. Bitcoin SV werd gedreven door verzet tegen een aantal schaalupgrades die naar het protocol zouden worden geïmplementeerd en werd geleid door bekende communityleden Craig Wright en Calvin Ayre. Ze voerden aan dat de upgrades de oorspronkelijke visie voor Bitcoin als digitaal contant geld hadden gecorrumpeerd en daarom lanceerden ze hun eigen keten, „Bitcoin Satoshi’s Vision“, die de veranderingen zou terugdraaien en 128 MB blokgroottes mogelijk zou maken. Tegenwoordig blijven beide ketens in de crypto-top 10, maar dit artikel gaat alleen in op de prestaties van de Bitcoin Cash-vork.

De prijs van Bitcoin Cash piekte op 20 december 2017 op $ 3.785. Sindsdien is de waarde met ~ 94% gedaald en wordt momenteel verhandeld voor $ 230,21

Maar alle cryptocurrencies die deel uitmaakten van de bullrun van 2017 hebben vergelijkbare dalingen meegemaakt. Wat misschien meer zorgwekkend is voor houders, is dat de waarde van BCH in BTC-termen momenteel rond de laagste punten van 0,0021 BTC per BCH zweeft.

De populariteit van de munt als directe concurrent van Bitcoin is aanzienlijk afgenomen, maar de marktkapitalisatie van Bitcoin Cash ligt nog steeds rond de ~ USD 4,2 miljard en heeft een vocale gemeenschap van gelovigen behouden. Er zijn echter problemen geweest in het paradijs in 2020, aangezien het protocol opnieuw wordt geconfronteerd met een nieuwe reeks bestuurskwesties die de gemeenschap dreigen te splitsen.

In januari 2020 stelde een groep Bitcoin Cash-ontwikkelaars voor om een ​​belasting van 12,5% af te dwingen op elk blok dat op de Bitcoin Cash-blockchain wordt gedolven als een manier om gemeenschapsontwikkeling te financieren. Het plan verdeelde de gemeenschap en na weken van debat werd besloten dat de ‚mijnwerkersbelasting‘ of het financieringsvoorstel voor infrastructuur (ISP) moest worden geschrapt.

Volgens het meest recente voorstel van Bitcoin ABC (het primaire ontwikkelingsteam voor het Bitcoin Cash-protocol) zal een netwerkupgrade in november echter gepaard gaan met een wijziging die een belasting van 8% toevoegt op blokbeloningen.

Het lijkt erop dat een groot deel van de gemeenschap tegen het ABC-voorstel is, waaronder een van de beroemdste geldschieters en investeerders van Bitcoin Cash, Roger Ver. Op 1 september tweette hij : “Het omleiden van een deel van de Bitcoin Cash-blokbeloning om een ​​enkel ontwikkelingsteam te betalen, is de droom van een centrale planner in Sovjetstijl die uitkomt. Stop alsjeblieft.“