Bitcoin er på sitt høyeste topp siden i fjor sommer

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Bitcoin Trader opplevde en grov periode tidligere på året, men på pressetidspunktet handler valutaen for i underkant av 11 700 dollar, og er på det høyeste punktet det har vært i omtrent ett år.

Bitcoin er på sitt sterkeste punkt på 12 måneder

2019 var relativt skjelven for verdens ledende cryptocurrency, og trasket med seg i løpet av de første tre månedene av året før han spikret inn i $ 5000-serien innen april kom. Ved midten av sommeren hadde valutaen skutt opp til godt over $ 13 000 dollar, men etter hvert tok ting en stygg vending, og eiendelen falt i det lave spekteret på 7000 dollar da 2019 var over.

Nå ser imidlertid ut til at bitcoin har fått noe av det momentumet tilbake og er tilbake på banen for å nå nye høyder. I juli nådde valutaen sitt høyeste punkt på omtrent 12 måneder.

Tim Enneking – administrerende direktør for Digital Capital Management – uttalte tidligere på året at bitcoin og aksjer var ekstremt korrelert, og at den digitale valutaen ikke vil kunne nå $ 10K-merket uten å miste noe av tilknytningen til standard eiendeler. Imidlertid ser det ut til at noe av den korrelasjonen har dødd fra sent, noe som forklarer hvorfor valutaen har klart å skyte opp nesten 30 prosent de siste to ukene alene.

Legg til at dollaren på rekordlave og gull på rekordhøyde, og BTC har mange sunne motvind akkurat nå.

Joe DiPasquale fra Bit Bull Capital ga lignende følelser, selv om han mener Ethereum hadde noe å gjøre med bitcoins økende helse og bølger i kryptomarkedet generelt. Han forklarte:

Vi kan ikke se bort fra rollen som Ethereum har spilt for å gjenoppstå markedsentusiasme. DeFi-rommet sparket i gang denne endringen i sentiment med prosjekter som Compound og Balancer som gjorde det bra, både når det gjelder adopsjon og markedet. Etter økt etterspørsel, begynte ETH å se levende ut og bokførte doble digitale gevinster, bedre enn bitcoin og andre alter for omtrent to uker siden. Denne utviklingen resulterte også i at positive følelser kom tilbake til markedet og hjalp bitcoin med å rally forbi $ 10K.

Bankene har noe å gjøre med det

Jack Tao – administrerende direktør for kryptohandlingsplattformen Phemex – kommenterte at den nylige legingen av divisjoner mellom sentralisert og desentralisert finans sannsynligvis gjør utslaget. Banker kan nå tilby kryptogodtjenester til kunder, noe som kan være årsaken til at bitcoin hopper i pris. Han nevner:

Det er alltid et basseng med investeringspenger som beveger seg rundt og navigerer gjennom forskjellige eiendeler og markeder som søker de beste mulighetene for å tjene penger. Hver gang et område ikke gjør det bra eller blir anslått til å avta, skifter pengene ganske enkelt inn i en mer lovende sektor. Med de høye nivåene av kvantitativ lettelse i USA tvinger bekymringene for inflasjon investorer til å finne alternativer som gull eller muligheter innen kryptofeltet.