Charles Edwards: BTC zou kunnen schieten met de hulp van Banks…

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Charles Edwards – de digitale vermogensbeheerder van Capriole – zegt dat de prijs van de bitcoin gemakkelijk tot 20.000 dollar kan oplopen als de Amerikaanse banken ten minste één procent van hun vermogen in crypto stoppen.

Charles Edwards: Banken kunnen BTC 20.000 dollar laten schieten…

Dit vraagt misschien veel van de banken, maar één procent is voor het grootste deel niet veel, en het lijkt erop dat de belangstelling voor bitcoin de afgelopen maanden is toegenomen tussen zowel retailers als institutionele spelers, dus misschien is het cijfer dat hij suggereert niet zo misplaatst. Op Twitter, verklaarde Edwards:

Als de Amerikaanse banken slechts één procent van hun activa in Bitcoin Evolution steken als investering, afdekking of verzekering… dan verdubbelt de bitcoineprijs meer dan het dubbele… Slechts één NASDAQ voorraad (Grayscale) bezit vandaag al twee procent van het circulerende bitcoin-aanbod. Het is niet moeilijk om te zien waar dit heen gaat… Het is geen kwestie van goed of slecht. Het is gewoon een feit.

De laatste keer dat bitcoin werd verhandeld voor 20.000 dollar was tijdens het late vakantieseizoen van 2017. Het diende als een fijne kerstpresident voor crypto enthousiastelingen overal, al was de prijssprong ver verwijderd van het „geschenk dat bleef geven.“ De prijs van het activum begon onmiddellijk te dalen de volgende maand dankzij het nieuws dat Coincheck – een grote crypto beurs in Japan – het slachtoffer was van een grote hack die meer dan een half miljard aan verschillende crypto fondsen zag verdwijnen in een nacht.

Vanaf daar bleef de prijs van het actief dalen tot het de 6.000 dollar bereik bereikte, waar het het grootste deel van de zomer doorbracht. Velen geloofden dat de activa hier enige tijd zouden blijven, hoewel de dingen een vervelender wending namen tijdens Thanksgiving van 2018, toen de munt in de $3.500 range viel. Het bleef enkele maanden aan deze prijs voordat het uiteindelijk in april 2019 weer opklom naar de $5.000 range.

Een of twee keer heeft de bitcoin de gebruikers de indruk gegeven dat hij snel weer zou opklimmen naar de $20.000, zoals in de zomer van vorig jaar, toen hij boven de $13.000 uitkwam. Veel handelaren geloofden dat de valuta – die de afgelopen maanden een serieuze bullish rol had gespeeld – dit gedrag zou voortzetten en opnieuw een recordhoogte zou bereiken, hoewel deze prestatie niet werd geleverd.

Dingen veranderen ten goede

Nu zijn de omstandigheden voor bitcoin echter enigszins veranderd, waarbij banken in de VS nu het groene licht krijgen om crypto-gebaseerde diensten aan te bieden aan hun klanten. Dit zal uiteindelijk verschillende deuren openen voor handelaars en hen de kans geven om potentieel meer blootstelling aan BTC en zijn crypto-neefjes te verwerven, wat potentieel kan leiden tot prijsstijgingen over de hele linie.

Dus, misschien is één procent van de totale activa van elke bank die naar crypto gaat een goede mogelijkheid. Op het moment van schrijven schoot de bitcoin op tot iets minder dan $9.700 – het hoogste bedrag in enkele weken tijd.